fbpx

Weboldal készítés: lehetsz toplistás a Google-ben, ha jó az oldalad!

A jelenlegi blog bejegyzésünk egy picit rendhagyó lesz, és nem a már meglévő, létező weboldalak problémáiról fog szólni. Jelen esetben teljesen új weboldal készítésről szól, egészen pontosan: egy korábbi (weboldal készítéstől független) partnerünknek fogunk új weboldalt készíteni! A weboldal témája klímaszerelés. A honlap készítés apropója: sajnos hiába a jó és lelkiismeretes egy szakember (vagy általánosságban bármelyik vállalkozó), ha a weboldala nem megfelelő, sajnos nem fog organikusan (ingyen) megkereséseket szerezni, és sikeresen terjeszkedni.

Kövesd ezt a blogbejegyzést, amely három cikkből fog állni a weboldal készítésről. Egy teljesen új, null kilométeres weboldal lehetséges teljesítményéről szól. A jelenlegi bejegyzést követően 1 héttel jelentkezni fogunk a weboldal első teljesítményével a Google kereső organikus találatainak szempontjából. Azt követőben pedig – a blogírás fontosságát jelezve – néhány blogcikk elhelyezését követően a végleges teljesítményről.

A jelenlegi weboldal

A jelenlegi weboldaluk, a joklimas.hu sajnos nem kifejezetten keresőoptimalizált módon készült el egyik jelentős szempontból sem.

A joklimas.hu weboldal készítés Pagespeed Insights teljesítménye, 2024. február 10-én
A joklimas.hu weboldal Pagespeed Insights teljesítménye, 2024. február 10-én

Egy weboldal technikai SEO-ja könnyen ellenőrizhető a Google Pagespeed Insights oldalon. Tartalmi SEO az talán még ennél is gyengébb. Semmilyen szempontból nem teljesíti azokat a következményeket, hogy jó helyezést érjen el a SERP-ben (Search Engine Results Page – Keresőtalálati lista).

A projekt: új weboldal készítés

A maximális SEO teljesítmény eléréséhez egy új domain létrehozását javasoltuk. A keresőszavak és kifejezések vizsgálata után a választás a klimaszereles-budapest-karbantartas.hu-ra esett. A weblap készítés során wordpress alapra fogunk támaszkodni, teljesen hagyományos módon, pagebuilder használata nélkül a maximális technikai keresőoptimalizáció elérése érdekében.

Technológia, amit használni fogunk a weboldal készítés során

A weboldal készítés során a keresőoptimalizáció 3 legfontosabb alappillérére fogunk támaszkodni. Számos aloldalt fogunk létrehozni a megfelelő kulcskifejezésekkel, ezzel támogatni a long tail (2 szónál több szóból álló) kulcskifejezéseket.

Régi domain vs. új domain

Fontos, hogy az ügyfélnek vannak aktív megkeresései a már meglévő weboldalról. Végleges megoldásként az új weboldal lesz az elsődleges domain, a régi joklimas.hut pedig 301-es átirányítással az új weboldalra fogjuk irányítani, ezzel garantálva, hogy nem lesznek elvesztegetett potenciális ügyfelek.

Mit fogunk mérni a weboldal készítés után?

A kész weboldal teljesítményét a Google Search Console-lal fogjuk ellenőrizni. A legfontosabb szempont – nyilván az érkező konverziók / árajánlatok kérése mellett – az organikus találatok. Meg fogjuk nézni, hogy okos weboldal készítéssel mit tudunk elérni hirdetés-, azaz költségmentesen.

Összegzés az új weboldal készítés kapcsán

Ezzel a projekttel a weboldal készítés alapjaihoz nyúlunk, és megnézzük, mire képes egy új weboldal, ha megfelelő szakember készíti. A következő cikk megjelenését 2024. február 26-ára tervezzük. A frissüléskor jelen cikkünket frissítjük egy hivatkozással a következő bejegyzéshez itt.

Inkább ránk bíznád a weboldal készítést?

Weboldal készítés előtt állsz? Kérj tőlünk egy díjmentes árajánlatot a wordpress weboldal készítésről szóló aloldalunkon, és bízd ránk, hogy valóban olyan weboldal gazdája legyél, ami támogat üzleti sikeredi elérésében.

weweb.hu 2023